Hos Mrdrive.dk gør vi det nemt at generhverve dit kørekort med vores professionelle vejledning. Vi giver dig alle de oplysninger, du har brug for at vide, for at opfylde kravene til generhvervelse af dit kørekort. Uanset om du skal bestå en køreprøve eller gennemføre et ANT-kursus, vil vores erfarne team give dig alle de ressourcer og råd du har brug for.
Erfarne kørelærere
Vores team af erfarne kørelærere er her for at hjælpe dig hele vejen. Vi vil hjælpe dig med at udvikle de færdigheder og den viden, der er nødvendig for at du kan få dit kørekort tilbage hurtigst muligt. Vores kørelærere har erfaring med at give køreundervisning og kan svare på alle spørgsmål, du måtte have.
Top rated på Trustpilot
Hos Mrdrive.dk er vi meget stolte over at kunne præsentere vores kunders tilfredshed og en score på 4.9 på Trustpilot. Vi har en elevtilfredshed på 99,6 % og sætter altid en stor ære i at hjælpe vores elever med at bestå deres køreprøve, og give en god oplevelse, de ikke vil glemme.
Generhverv
Du har også mulighed for at generhverve dit kørekort hos Mrdrive.
Generhververe har ofte mange spørgsmål til deres specifikke frakendelse, samt til hvordan de får deres kørekort generhvervet hurtigst muligt.
Vi opfordre derfor alle generhververe til at ringe til os for en uforpligtende samtale omkring deres forløb.
Kontakt os på: +45 50 20 30 38
Ledige hold Odense
Forskel på betinget og ubetinget frakendelse
Er der tale om en betinget frakendelse af kørekortet, skal du i forbindelse med generhvervelse af kørekortet medbringe det brev, du har modtaget fra politiet, hvorimod du ved generhverv af kørekort efter ubetinget frakendelse skal medbringe et nyt pasfoto til kørekortet.
Hvorvidt der er tale om den ene eller den anden type generhvervelse af kørekort har også betydning for, hvad det kommer til at koste hos .
Kørselsforbud
Varighed: 4 -6 uger
KUN 7.499 kr.
8 praktiske lektioner
Øvelseskørsel på vej
Sjov undervisning
Masser af humor og aktiviteter
Gratis forplejning
Altid plads til en hyggesnack
Teoriundervisning
8 teorilektioner
Leje af bil til køreprøve
1. køreprøve inkl. (799 kr)
Kontakt os
Læs mere
Omkostninger udover lovpakken
Pasfoto
ca. 100 - 150 kr.
Prøvegebyr til politiet
Gebyret til politiet betales kun én gang såfremt du består teori- og køreprøve i første forsøg.
890 kr.
Leje af skolevogn til køreprøve
799 kr.
Ledige hold Odense
Spørgsmål
Generhververe har ofte mange spørgsmål til deres specifikke frakendelse, samt til hvordan de får deres kørekort generhvervet hurtigst muligt.
Vi opfordre derfor alle generhververe til at ringe til os for en uforpligtende samtale omkring deres forløb.
Kontakt os på: +45 50 20 30 38
Betinget frakendelse af kørekortet
Hvis en betinget frakendelse af førerretten er blevet pålagt, betyder det, at kørekortet kan blive generhvervet, hvis man består en kontrollerende køreprøve inden for en periode på 6 måneder. Du vil få en indkaldelse fra Færdselsstyrelsen, og på denne indkaldelse vil din deadline for de 6 måneder fremgå. Overholdes denne deadline ikke, så bliver kørekortet frataget, og du må ikke køre bil, før du har bestået en kontrollerende køreprøve.
Består du både teori- og praktisk prøve i første hug, beholder du dit nuværende kørekort, og kommer herefter på prøve-tid i 3 år. Ved betinget frakendelse er der ingen krav om undervisning, men vi anbefaler stadig at man får kørelektion-er mv. inden aflæggelse af prøven.
En kontrollerende køreprøve består af både en teori- og praktisk prøve. Det er altså ikke alene den praktiske køreprøve, der menes her.
Hvis der inden for den treårige prøveperiode begås en ny færdselsovertrædelse, som igen kan resultere i en betinget frakendelse af kørekortet, vil der i stedet blive pålagt en ubetinget frakendelse af mindst 6 måneders varighed.
En betinget frakendelse af kørekortet bliver kun pålagt, hvis kørekortet har været i besiddelse i mere end 3 år, før frakendelsen blev givet. Hvis kørekortet ikke har været i besiddelse i mere end 3 år, vil der i stedet blive pålagt et kørselsforbud.
Ubetinget frakendelse
Hvis du bliver pålagt ubetinget frakendelse af kørekortet, bliver du frataget retten til at køre bil i mindst 6 måneder og op til 10 år. Der vil altid blive truffet domsafgørelse omkring den aktuelle sag. Efter overstået periode, kan du generhverve dit kørekort ved at bestå en ny kontrollerende køreprøve (teori- og praktisk undervisning). Her er der ingen krav om undervisning, men vi anbefaler stadig, at man får kørelektioner mv. inden aflæggelse af prøven.
Kørselsforbud
De første tre år du har kørekort, er du pålagt pr. automatik pålagt prøvetid. Får du frakendt dit kørekort inden for din prøveperiode, så får du som udgangspunkt et kørselsforbud. Ved kørselsforbud skal dit kørekort afleveres, og du må ikke køre bil før du har generhvervet dit kørekort igen.
For at kunne generhverve dit kørekort er der krav om særlig køreundervisning ved at følge en lektionsplan, som består af 8- teorilektioner og 8 kørelektioner. Vi plejer at sige, at man “skal tage et halvt kørekort om”. Når du har været igennem din undervisning, kan du komme til teori- og praktisk prøve, og herefter kan du så få udstedt et kørekort igen.
Skal man have undervisning ved betinget/ubetinget frakendelse?
Når man bliver pålagt kontrollerende køreprøve (betinget/ubetinget frakendelse), er det ikke nødvendigt at gennemgå hele det omfattende undervisningsforløb i teori og kørsel igen. Ikke desto mindre, hvis der er blevet fastsat en tidsbegrænsning, der angiver seneste tidspunkt for beståelse af den kontrollerende køreprøve, er det nødvendigt at overholde denne tidsfrist. Normalt vil fristen være fastsat til 6 måneder.
Frakendelse af kørekort på grund af spirituskørsel
I tilfælde af frakendelse (betinget/ubetinget/kørselsforbud) af kørekortet som følge af spirituskørsel eller relaterede overtrædelser, er det desuden en nødvendig betingelse for at generhverve kørekortet, at du fuldfører et kursus om alkohol-, narkotika- og trafikforhold, herunder et Alkohol Narko Trafik (ANT) kursus. Du kan finde den nærmeste kursusstart på Region Syddanmarks hjemmeside LINK. Kurset har en varighed på 4 uger med undervisning en gang om ugen.
Sådan ansøger du om generhvervelse af kørekort
For at opnå generhvervelse af kørekortet, er det en forudsætning, at du foretager en ansøgning (P23) herom.
I tilfælde af en frakendelse af kørekortet, skal du personligt henvende dig hos en af landets kommuner og indlevere en udfyldt ansøgningsblanket, samt et godkendt pasfoto. I visse tilfælde kan din kørelærer agere som din repræsentant og tage sig af denne del af processen.
Ved indlevering af ansøgningsblanketten er det påkrævet, at enten du eller din kørelærer kan fremvise dit gyldige kørekort eller pas samt det brev, der vedrører frakendelsen af kørekortet.
Hvis frakendelsen skyldes spirituskørsel, skal du også aflevere en dokumentation for gennemført ANT-kursus (må maksimalt være 1 år gammelt).
Ved en betinget frakendelse af kørekortet skal du sikre dig, at du ansøger om generhvervelse i passende tid, da det kræves, at du består en kontrollerende køreprøve inden for 6 måneder efter domsafgørelsen.
OBS: Hvis dit kørekort er blevet ubetinget frakendt, er du først berettiget til at ansøge om generhvervelse én måned før frakendelsesperioden udløber.
Indsend alle papirer til gennemgang og godkendelse
Hvis du har brug for at få godkendt nogle papirer, kan det virke som en lang og uoverskuelig proces. Men det behøver det ikke at være. Det første skridt er at samle alle de relevante papirer sammen og sende dem til kommunen til gennemgang og godkendelse. Selvom det kan tage lidt tid at samle alle de nødvendige dokumenter, vil det hjælpe med at fremskynde processen, hvis du er omhyggelig med at have alle de krævede papirer i orden.
Kommunen vil herefter gennemgå papirerne og give dig besked, når de er godkendt. Hos Mrdrive.dk i Odense og Middelfart, varetager vi al kontakten med borgerservice for dig, hvilket spare dig for en masser af tid, booking af tid hos borgerservice mv.
Dette skal du gøre, hvis du ønsker at generhverve dit kørekort
Send os en email med alle relevante dokumenter:
- Hvis du har fået en betinget frakendelse.
- Hvis det er en betinget frakendelse, skal vi have indkaldelse til kontrollerende køreprøve. Brevet vil være fra Færdselsstyrelsen. Nogle gange kan brevet godt være lang tid undervejs, du kan IKKE komme i gang med din generhvervelse, før du har modtaget denne indkaldelse.Send os en e-mail, hvor du vedhæfter brevet og dine kontaktoplysninger, så vender vi tilbage med det videre forløb.
- Hvis du har fået en ubetinget frakendelse eller kørselsforbud. I disse tilfælde vil du altid modtage en afgørelse fra domstolene vedrørende din frakendelse. Du bedes indsende domsafgørelsen på e-mail, og så vender vi tilbage med det videre forløb.
Førstehjælp, lægeattest og pasfoto
Ved alle tilfælde af frakendelser er det ikke nødvendigt at tage førstehjælp om, eller udarbejde en ny lægeattest, som ved et nyt kørekort. Ved ubetinget frakendelse og kørselsforbud skal vi dog have et pasfoto.
Byens bedste køreskole
Høj beståelsesprocent
Vores elever køre bare bedre.
Byens fedeste skolevogne
Vi er bilnørder med gasoline i blodet.
Imødekommende lærere
Sjove aktiviteter og masser af humor.
Oftest stillede spørgsmål
Hvornår må jeg begynde at tage kørekort?
Du må først påbegynde undervisningen 3 måneder før du fylder 17 år, altså når du er 16 år og 9 mdr gammel. Du kan tidligst aflægge teoriprøve 1 måned før du fylder 17 år. Den praktiske prøve må tidligst aflægges den dag du fylder 17 år.
Hvor lang tid tager et kørekort?
Et normalt kørekort tager ca. 12-14 uger, men behovet vil typisk være individuelt.
Hvis du ønsker kan du tilmelde dig et af vores turbohold, tager ca 4-6 uger, så står du med dit kørekort klart i hånden.
For generhververe kan du dog generhverve dit kørekort rimelig hurtigt, kontakt os for nærmere tidsforløb
Hvis du har ønsker for speciel undervisning kan tiden ligeledes variere.
Må jeg holde pause undervejs?
Det korte svar er, JA, dog maks 3 måneder. Dette er dog generelt set ikke noget vi vil anbefale. Men læs lige med her:
For at kunne overholde princippet om integreret teoretisk og praktisk undervisning samt for at sikre en optimal køreuddannelse skal undervisningsforløbet være sammenhængende. Der må derfor ikke være ophold i køreuddannelsesperioden af længere varighed.
Ansøgere, der er fraværende i køreuddannelsesperioden i mere end tre måneder, skal påbegynde køreundervisningen på ny.
Ansøgere, der i løbet af køreuddannelsesperioden er fraværende i højst 4 lektioner af 45 minutters varighed i teorilokale (teoretiske emner), kan på særlige vilkår selv gennemgå de manglende emner ved selvstudium.
Hvordan foregår betalingen?
Hos Mrdrive Aps kan du til en hver tid vælge at opdele betaling af dit kørekort i rater. Betaler du på én gang pålægges du ingen gebyrer. Vælger du ratebetaling tillægges et symbolsk administrationsgebyr på 100kr. pr. betaling. Ratebetaling foregår på følgende måde:
OBS: KORT FØR OPSTART SENDES MODTAGER DU EN FAKTURA MED ET DEPOSITUM PÅ 500KR. Depositum skal indbetales for at bekræfte din tilmelding på holdet. Har du indbetalt depositum trækkes det fra den samlede totalpris på 12.000kr. Betales kørekortet i rater modregnes de 500kr fra sidste rate.
ratebetaling betales senest til første teoriaften (5.000kr) + 100kr adm. gebyr
ratebetaling betales en måned efter (5.000kr) + 100kr adm. gebyr
ratebetaling betales ved sidste teoriaften (4.500kr – depositum modregnet) + 100kr adm. gebyr
OBS: Hvis du ikke indbetaler depositum inden holdstart forsøger vi at kontakte dig. Hvis dette ikke lykkedes frameldes du holdet, så pladsen kan gå til en anden elev. Du bedes derfor reagere på den første faktura du får fra os.
Betaling kan også foretages på en gang. Betaling modtages over bankoverførsel, mobilepay, dankort samt kontanter. Ved spørgsmål kontakt os pr. telefon eller mail.
Eventuelle ekstra omkostninger
Er der behov for ekstra kørelektioner afregnes der 600kr. inkl. moms pr. kørelektion.
Leje af skolevogn til evt. ekstra køreprøve: 600kr. inkl. moms (Første køreprøve er gratis, inkluderet i lovpakken)
Hvor lang tid er kørekortet gyldigt?
Som udgangspunkt indtil du fylder 70 år. Derefter skal det fornys med et nyt pasfoto i borgerservice.
Kørekort til kategori B udstedes med en gyldighedstid på 15 år.
Når dit kørekort er ved at udløbe, skal du henvende dig til et af landets kommuner, som vurderer om betingelserne for fornyelse af kørekort er opfyldt.
Når du indleverer din ansøgning til en af landets kommuner, skal du dokumentere din identitet. Du skal derfor medbringe dit eventuelt tidligere udstedte kørekort af EU-modellen eller dit gyldige pas. Hvis du ikke har det, skal du i stedet medbringe din originale dåbs-, navne- eller fødselsattest, sundhedskort eller andet egnet legitimation, samt billedlegitimation.
Hvordan foregår teoriprøven?
Prøven er skriftlig og gennemføres ved forevisning af en tilfældigt udvalgt serie blandt Rigspolitiets godkendte teoriprøvesæt med indtalte spørgsmål og svarmuligheder samt tilhørende afkrydsningsskema til besvarelse.
Prøvelokalet lukkes ved fastsat mødetid. Ansøgere, der møder for sent, og efter at prøven er begyndt, kan ikke få adgang til prøvelokalet og skal beramme ny prøve mod betaling.
Resultatet af prøven skal meddeles straks efter prøvens bedømmelse. Ansøger skal have oplyst, hvilke emner i undervisningsplanen der er fejlagtigt besvaret.
Hvordan foregår køreprøven?
Den kørselstid, der afsættes til bedømmelse af ansøgerens færdigheder og adfærd i trafikken, må ikke være under 25 minutter ved den praktiske prøve til kategori B. Ud over kørselstiden skal der afsættes tid til kontrol af ansøgerens identitet, oplysning om prøvens forløb, kontrol af køretøjets udstyr, gennemførelse af baglænskørsel, evaluering af prøveforløbet mv. Prøvetiden kan om nødvendigt forlænges og kan afbrydes, hvis ansøgerens kørefærdighed er meget ringe.
Prøven i kørsel gennemføres med den prøvesagkyndige ved siden af ansøgeren i en godkendt skolevogn, som ansøgeren selv skal stille til rådighed. Kørelæreren kan, medmindre ansøgeren eller den prøvesagkyndige har væsentlige indvendinger imod det, overvære prøven fra bilens bagsæde.
Som led i prøvestedets kvalitetssikring af den praktiske prøve kan yderligere en prøvesagkyndig efter forudgående orientering af kørelæreren overvære prøven.
Under prøven anses ansøgeren som bilens fører med deraf følgende ansvar og forpligtelser.
Enkelte mindre alvorlige fejl kan ikke i sig selv medføre, at prøven bedømmes som ikke-bestået, idet ansøgerens kørsel skal vurderes som helhed.
Resultatet af prøven skal meddeles straks efter prøvens afslutning. Ansøgere, der ikke har bestået, skal have oplyst, hvilke færdighedskrav i undervisningsplanen der ikke er tilfredsstillende opfyldt.
Hvad betyder ubegrænset teoriundervisning?
Loven lægger op til, at du ikke må holde for lange pauser. Hvis du bliver nød til at stoppe, eller på anden grund ikke kan komme i køreskolen et stykke tid, skal du starte helt eller delvis op igen.
Du får ved første tilmelding i køreskolen 3 mdr online teoriadgang og den ubegrænsede teoriundervisning omfatter ialt 6 mdr.
Hvad gør jeg, hvis jeg dumper en af prøverne?
Hvis du dumper teoriprøven, skal han/hun betale et nyt prøvegebyr til Færdselsstyrelsen på 1000 kr.
Hvis du dumper den praktiske prøve, skal du betale et nyt gebyr til Færdselsstyrelsen, samt til ny leje af skolevogn. Derudover skal der køres mindst to kørelektioner yderligere inden den nye prøve. Den ene lektion er til for at få snakket fejl, m.v. igennem og den anden lektion er opvarmning inden den nye prøve.