Odense

Middelfart

Dit forløb

Om os

Tilmeld dig
Følg os på:
facebookinstagramyoutube

Disse manøvrer skal du mestre til din køreprøve

9. november 2023

Trin for trin guide til at mestre manøvrerne

Står du og snart skal til køreprøve og har du brug for nogle gode huskeregler? Eller har du brug for en genopfriskning af hvordan man udfører manøvrerne? Så er dette blogindlæg lige noget for dig! Du vil blive præsenteret for en trin for trin guide, til hvordan du hhv. laver en 3-punkts vending, parallelparkering og bakker om hjørne.
3-punkts vending


Orienter dig til højre (spejl, spejl, skulder) → Blink til højre → Stands langs kantsten til at starte med.

Du holder nu stille og er klar til, at påbegynde din 3-punkts vending.

  1. 1. Gear → Orienter dig til venstre (S-S-S) → Blink til venstre →  Find koblingspunktet, så hjulene bevæger sig en smule → Drej rattet så meget til venstre som muligt → Kør frem til kantstenen i venstre side af vejen.

  2. Bakgear → Orienter dig i begge retninger (S-S-S) → Find koblingspunktet så hjulene bevæger sig en smule → Drej rattet så meget til højre som muligt → Når der er frit, bakker du indtil den røde stribe på bakkameraet rammer kantstenen (har du ikke bakkamera, skal du bruge sidespejlene til at orientere dig, ift. hvor tæt du er på kantstenen bag dig. Du må om nødvendigt gerne  røre kantstenen med det ene baghjul, men du må ikke komme op på fortovet)

  3. 1. Gear → Orientere dig i begge retninger (S-S-S) → Find koblingspunktet så hjulene bevæger sig en smule → Drej rattet så meget til venstre som muligt → sæt i gang.

 

 

Se video af hvordan du laver en 3-punkts vending, ud fra ovenstående trin: KLIK HER

Parallelparkering


Orienter dig til højre (spejl, spejl, skulder) → Blink til højre → Stands ved siden af den bil du vil parkere bag ved (sørg for dit sidespejl er ud for midten af den holdende bil

Du er nu klar til at gennemføre din parallelparkering

  1. Bakgear → Orienter dig, først til venstre og så til højre → Drej rattet 1 omgang til højre → Bak indtil bilen har en vinkel på 45 grader (svarende til “kl 10 min. i 12”), ud fra den holdende bil.

  2. Drej rattet 1 omgang til venstre → Orienter dig til begge sider → Bak lige bagud, indtil dit bagerste dørhåndtag kommer ind til kantstenen på sidespejlet.

  3. Når kantsten og dørhåndtag passerer hinanden, i højre sidespejl, drejer du rattet så meget som muligt til venstre → Bak til du er parallel med fortovet (brug højre sidespejl som hjælp).

 

 

Tre guldkorn til din parallelparkering:

  1. Én omgang til højre på rattet.
  2. Én omgang til venstre på rattet
  3. Og så giver du den alt hvad du kan, til venstre på rattet! 

 

 

 

 

 

Se video af hvordan du laver en parallel-parkering, ud fra ovenstående trin: KLIK HER 

Bakke om hjørne


Foretage en standsning, orienter dig til højre (S,S,S) → Blink til højre → Stands langs kantstenen med ca 30 cm afstand.

Du er nu klar til at bakke om hjørne

1. Bakgear → Orienter dig i alle retninger → Sæt igang (MAX 2-5 km/t) → Bak lige bagud mens du orienterer dig i alle retninger.

2. Kig på bilens højre baghjul imens du bakker → Drej på rattet så baghjulet følger hjørnet rundt. (Bilens baghjul skal følge kantstenen rundt, mens du bakker).

3. Bak indtil du holder parallelt på sidevejen → 1. Gear → Orienter dig til venstre → Blink til venstre → Sæt i  gang.

 

Se video af hvordan du bakker om hjørne, ud fra ovenstående trin: KLIK HER

Vær opmærksom!


Hvis der kommer krydsende færdsel, mens du er i gang med din manøvre, skal du holde stille, for at give dem plads. Er vejen for smal til at den krydsende færdsel kan komme igennem, skal du fortsætte med at gennemføre manøvren, så trafikken hurtigt kan afvikles igen. Husk ikke at blive stresset af, at der er nogen, der venter på dig - du bliver hurtigere færdig af, at du ikke lader dig påvirke af andre.

Øvelse gør mester. Husk at det kræver en masse øvelse, for at kunne mestre manøvrerne. Med dette blogindlæg er du nu udstyret med de bedste tips og tricks til at udføre dine manøvrer. Det er vigtigt, du kan udføre dem, både så du kan bestå din køreprøve, men også så du kan færdes sikkert og ansvarsfuldt ude i trafikken.

Tag kørekort hos MrDrive.dk i Odense eller Middelfart
Ved at vælge MrDrive.dk som din køreskole i Odense eller Middelfart, kan du være sikker på, at få det bedste kørekort forløb! Vores erfarne og engagerede kørelærere står klar til at klæde dig optimalt på, til både teori - og køreprøve. Hvis du har udfordringer med at mestre manøvrerne, så tag fat i din kørelærer, så i sammen kan få helt styr på det. Vores undervisning er tilpasset den enkeltes elevs behov. Vi sender aldrig vores elever op til en prøve, hvis de ikke er helt klar.

Hos MrDrive mener vi, at kørekortet ikke bare er en billet til bilkørsel, men en rejse mod selvstændighed og frihed. Så grib rattet og start din køreuddannelse med os i dag. Lad os sammen gøre dit kørekort forløb til en succes!
Tilmeld dig i dag
Rami fra Mrdrive køreskole i Odense og Middelfart

Psst ...

Måske dette blogindlæg er noget for dig "Gode råd til at bestå din køreprøve" ?

 

Del artikel:

Odense

Odense Banegård Center
Østre Stationsvej 27, 2. sal
5000 Odense C

Middelfart

Middelfarts Midtpunkt
Jernbanegade 71 - 75, nr. 9
5500 Middlefart
crossmenu