Odense

Middelfart

Dit forløb

Om os

Tilmeld dig
Følg os på:
facebookinstagramyoutube

Gode råd til nervøsitet: Sådan håndterer du nervøsitet under dit kørekort forløb

25. oktober 2023

Hjælp til at tackle nervøsitet under dit kørekort forløb

Kender du fornemmelsen af dit hjerte, der banker lidt hurtigere og hårdere end det plejer, håndfladerne der pludselig bliver svedige og tankerne, som løber afsted med én? Måske har du oplevet ovenstående, når du har tænkt på, at skulle tage kørekort, eller at skulle til teori - eller køreprøve? Men bare rolig, du er ikke alene! Mange mærker nervøsitet i højere eller lavere grad, i forbindelse med at tage kørekort. Læs med og bliv klogere på hvordan du kan overvinde din nervøsitet/angst og få en positiv oplevelse med dit kørekort forløb.
Nervøsitet


Nervøsitet kan mærkes ved fysiske symptomer. Heldigvis er det ikke farligt, men der er ingen tvivl om, at det kan føles utroligt ubehageligt. Det er en naturlig reaktion fra kroppen, som kan opstå på baggrund af dine forventninger, til en kommende begivenhed eller når du har noget på spil. De fleste vil opleve at komme ud af sin comfortzone, når de skal lære at køre bil, hvilket er helt normalt. 

Identificer nervøsiteten og årsagen


Det er vigtigt at slå fast, at det er helt okay at være nervøs, uanset om det er teori - eller køreprøve, din første gang bag rattet eller ej. Du er ikke alene om at have de følelser. Alle med et kørekort kan helt sikkert nikke genkendende til at være nervøs, da de skulle lære at køre bil. Første skridt mod at komme din nervøsitet til livs, kan være ved at stille dig nysgerrig overfor den. Spørg dig selv, hvad der præcist gør dig nervøs i forbindelse med dit kørekort forløb. Det kan være alt lige fra frygten for at begå fejl, til at døje med psyken, som kan resultere i endnu flere bekymringer.

Ved at identificere nervøsiteten og årsagen hertil, kan du komme et skridt nærmere, at kunne tackle den. Det kan være forskelligt, hvad der hjælper, for netop dig. Nervøsiteten må gerne være der. Du kan dog gøre nogle ting for, at det ikke tager overhånd. Herunder er der oplistet nogle ting du kan afprøve, for at få styr på din nervøsitet:


Åndedrætsøvelser og afspændingsteknikker
kan hjælpe dig med at berolige dit nervesystem. Øv dig i at tage rolige, dybe indåndinger og langsomme udåndinger. Søg evt. på “afspænding” på youtube. Her vil du kunne blive guidet igennem nogle afspændingsøvelser. Dette kan berolige din krop og derved reducere fysisk spænding samt ubehag og hjælpe dig med at bevare roen.


Gradvis eksponering - Hos MrDrive.dk er kørekortforløbet bygget op, så du vil opleve en gradvis eksponering gennem forløbet. Vi starter med det basale, både til teori og i bilen og derefter bygger vi langsomt på. Du vil opleve at teoritimen klæder dig på til det, din kommende køretime har fokus på. Til hver kørelektion vil der være fokus på bestemte ting. Dette kan f.eks. være manøvre, højre - eller venstre sving, rundkørsler osv. Dine kørelektioner er bygget op, så du gradvist vænner dig mere og mere til at være bag rattet og får mere erfaring. Vi starter i rolige omgivelser og bygger gradvist op til mere udfordrende kørselsforhold. Dette giver dig mulighed for at opbygge selvtillid. Hvis du er meget nervøs kan du altid fortælle det til din kørelærer, så du kan blive hjulpet bedst muligt på vej.

Forbered dig - Jo bedre forberedt du møder op til både teori - og køreprøven, jo mere selvsikker vil du føle dig. Sørg for at have taget en masse teoriprøver på nettet og noter de emner ned, du oftest har fejl i. På den måde kan du målrettet læse op og blive totalt skarp inden teoriprøven. Inden køreprøven er det vigtigt, du har styr på alt det, du kan risikere, den prøvesagkyndige spørger ind til, af bilens teknik og lovkrav. Et andet tip er at gennemgå hvad der er vigtigt at huske, i de forskellige manøvre, du kan risikere at skulle udføre til køreprøven. For mange vil det være svært at undgå nervøsiteten helt, men ved at møde velforberedt op kan du minimere nervøsiteten.

Kontant din køreskole - Din køreskole er der til at støtte dig. Tøv ikke med at kontakte dem og bede om en samtale, uanset om du er kommende elev eller allerede er elev hos dem. Kørelæreren kan give dig råd, vejledning og muligvis tilpasse undervisningen efter dine behov. Samtidig kan det være rart at få sat ord på sine bekymringer, så man ikke går alene med dem. Husk på, at din kørelærer er vant til at håndtere nervøse elever på daglig basis, så de ved hvad de snakker om.

Det er vigtigt at pointere, at nervøsitet ikke nødvendigvis er en negativ ting. Man kan blive nervøs, når man har noget på spil og gerne vil præstere godt. Dette kan faktisk medvirke til at du præsterer bedre, end hvis du slet ikke var nervøs.

Tag kørekort hos MrDrive.dk

Med de rette redskaber og den rette støtte, vil du opbygge selvtillid gennem dit forløb og få en positiv oplevelse, efter at have været på en udviklende rejse. Vær tålmodig og stol på processen. Det er helt naturligt at lave fejl, det er en vigtig del af din læringsproces. Det er umuligt at køre perfekt fra start, det er der ingen, der forventer af dig. Din kørelærer vil være ved din side hele vejen igennem, som du kan støtte dig til. Hos MrDrive.dk er vi klar over, at det kan virke overvældende at skulle lære at køre bil. Vores erfarne og engagerede kørelærere står klar til at støtte op omkring dig og give dig et positivt og succesfuldt kørekort forløb. Din succes er vores succes! Vi glæder os til, at støtte dig gennem forløbet!
Tilmeld dig i dag
Rami fra Mrdrive køreskole i Odense og Middelfart
Del artikel:

Odense

Odense Banegård Center
Østre Stationsvej 27, 2. sal
5000 Odense C

Middelfart

Middelfarts Midtpunkt
Jernbanegade 71 - 75, nr. 9
5500 Middlefart
crossmenu